Nova parking mesta, pešaške i biciklističke staze u Fruškogorskoj ulici

100 novih parking mesta, 500 metara pešačke i 500 metara biciklističke staze dostupni su od danas Novosađanima u delu Fruškogorske ulice. Tim radovima je kompletirano uređenje na potezu od kineske četvrti, odnosno Bulevara Despota Stefana, do fudbalskog kluba “Kabel”, gerontološkog centra i okretnice na limanu.

Izgradnja parkinga, pešačke i biciklističke staze, imaju za cilj da bar donekle ublaže višegodišnji problem sa parkiranjem u gradu, ali i da se poveća bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Uporedo sa završetkom radova u Fruškogorskoj ulici i planovima za nove lokacije, uređuje se i parkirališe ispred glavnog ulaza na Štrand.

“U prvoj fazi biće napravljene saobraćajnice, znači asfaltirane saobraćajnice, a u drugoj fazi uradićemo apsolutno nova parking mesta, tako da ćemo Fruškogorsku objediniti kao jedan lep kompleks, jedan primer za ovaj deo grada Novog Sada”, rekao je Stefan Lugonja, direktor “JKP Parking servisa”.

S obzirom na to da Fruškogorska ulica nije jedina prometna lokacija, naredni planovi biće usmereni na to da se smanji gužva i u ostalim delovima Novog Sada. Jedan od njih odnosi se na izgradnju velikih parkinga u centru, navode u Gradskoj upravi za saobraćaj i puteve.

“Imamo centar grada koji je centar onog grada koji je imao 65.000 stanovnika, malog grada i onda kada nije bilo automobila. Sada je to jako teško rešiti, pogotovo što planiramo da proširujemo i ove pešačke zone, i radićemo studiju šta je realno da se uradi i koji bi bili mogući prostori za pešačke zone, da ne bismo napravili dodatni problem u saobraćaju. Znači, sve će se to uklapati sa ovim velikim parkiralištima”, rekao je Aleksandar Kravić, član Gradkog veća zadužen za saobraćaj.

Ukupna vrednost radova na izgradnji parkinga, pešačkih i biciklističkih staza u Fruškogorskoj ulici, na potezu od okretnice do ulaza u Kinesku četvrt iznosi 29 miliona dinara.

RTV / Foto: printscreen / novosadski.info