Stiglo 13 novih autobusa u GSP, na ulicama od decembra

U GSP „Novi Sad“ danas je stiglo 13 novih, „Mercedes-Benc“ KONEKTO NGT autobusa sa pogonom na komprimovani prirodni gas CNG. Nova vozila su solo, niskopodna, imaju ugrađene klima-uređaje i mehaničke rampe.

U toku je najveća obnova voznog parka u istoriji gradskog prevoznika u jednoj godini. U preduzeće je nedavno stiglo osam midbuseva, danas 13 „Mercedes-Benc“ solo autobusa, a uspešno su završene javne nabavke na osnovu kojih očekujemo da u 2020. godini stigne još 50 vozila – rekao je povodom isporuke novih autobusa direktor JGSP „Novi Sad“ Milovan Amidžić, a saopštio gradski prevoznik.

Amidžić kaže da sve ovo ne bi bilo urađeno da nije bilo razumevanja nadležnih u gradu i gradonačelnika Miloša Vučevića, koji su iz gradske kase u 2019. godini izdvojili dve milijarde dinara za 71 autobus. Uz to, sklopljen je aranžman sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i raspisan tender za kupovinu još 30 vozila, navodi direktor GSP-a.

Ugovor za kupovinu novoisporučenih vozila potpisan je 7. juna sa kompanijom „Star import d.o.o“, generalnim distributerom „Mercedes-Benc“ vozila za Srbiju, na osnovu sprovedenog otvorenog postupka javne nabavke.

Obnovom voznog parka naše usluge biće podignute na zavidan nivo, a putnici će na naše, a verujem i njihovo, zadovoljstvo, dobiti značajno veći kvalitet prevoza – ocenio je direktor JGSP „Novi Sad“ Milovan Amidžić.

Dolaskom ovih autobusa novosadski javni prevoznik je nakon 108 godina od osnivanja dobio i vozilo koje će poneti četvorocifren redni broj, vozilo sa rednim brojem 1.000, piše 021. Autobusi će se na novosadskim ulicama naći kada prođu tehnički prijem i budu registrovani, što će biti tokom decembra.

novisad.com / Foto: JGSP Novi Sad / novosadski.info