Prijem za mlade iz Federacije BiH

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović primio je u Gradskoj kući srednjoškolce i studente iz opština Drvar, Glamoč i Bosansko Grahovo, Federacije Bosne i Hercegovine koji su u poseti Novom Sadu.

Grad Novi Sad već dugi niz godina neguje sjajnu saradnju sa Srbima iz regioina, pa je ova poseta samo nastavak dobrih odnosa koji iz godine u godinu postaju još intenzivniji i čvršći. Saradnja sa ovim lokalnim samoupravama je nastala kao rezultat poseta predstavnika Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima Autonomne Pokrajine Vojvodine koji su u više navrata obilazili povratničke sredine u Fedearciji BiH. Širok spektar događaja i poseta biće upriličen tokom njihovog boravka, pre svega poseta pravoslavnim manastirima na Fruškoj gori, ali i institucijama u Novom Sadu, Omladinskoj prestonici Evrope 2019. godine i Evropskoj prestonici kulture 2021. godine- rekao je Aleksandar Petrović.

Članovi omladinske organizacije „Drvar“ zahvalili su domaćinu na toplom prijemu i srdačnoj dobrodošlici i izrazili nameru da i dalje održavaju čvrste veze sa svojim sunarodnicima u Novom Sadu i Vojvodini.

novosadski.rs / foto: Grad Novi Sad