Zima u Novom Sadu

Turistička organizacija Grada Novog Sada započela je kampanju pod nazivom „Zimska fantazija u Novom Sadu” u okviru koje će se kroz istoimeni video spot za TV i drugih dodatnih 12 video spotova za društvene mreže prikazati turistička ponuda i dešavanja u gradu u vreme zimskog perioda i praznika u Novom Sadu.

Takođe, na nekoliko radio stanica u Srbiji, slušaoci će moći da čuju reklamni spot kojim ih pozivamo da u vreme novogodišnjih praznika Novi Sad bude njihova destinacija za odmor.

Novi Sad je grad u kojem se obeležavaju dva Božića i dve Nove godine, a pregrštom čarobnih zimskih dešavanja, radosti, srećnih trenutaka, darivanja i ljubavi pretvaraju hladni decembar i januar u toplu i magičnu Zimsku fantaziju, u neponovljivo iskustvo koje treba da doživite.

Šta vas to sve očekuje u Novom Sadu u ovim magičnim, prazničnim danima možete videti ovde.

Kad sve počne da miriše na zimu i njenu bajkovitost ispunjenu magičnim zimskim čarolijama, a prve pahulje zabele krovove i trgove, mnogi gradovi Starog kontinenta pretvaraju se u velike šarene vašare koje posećuju ljudi iz celog sveta. Na toj veličanstvenoj zimskoj sceni sija jedna nova-stara zvezda – Novi Sad! Grad koji je proglašen za treću najbolju destinaciju koju treba posetiti u 2019. godini od strane Lonely Planet-a, uzbuđeno će dočekati Novu 2020.

Pregršt čarobnih zimskih dešavanja, radosti, srećnih trenutaka, darivanja i ljubavi pretvaraju hladni decembar i januar u toplu i magičnu Zimsku fantaziju – neponovljivo iskustvo koje treba da doživite.

Između dva Božića, između julijanske i gregorijanske Nove godine, novosadski trgovi i ulice su koncertni podijumi i dvorane, mesta univerzalnih poruka, ljubavi, sreće, darivanja, mesta otvorenog srca za sve ljude.

Muzika, pesma, igra, radost i opuštena atmosfera očekuju vas na nekoliko lokacija u gradu, kako na dočeku julijanske, tako i gregorijanske Nove godine. U novogodišnjim noćima Novi Sad će se potpuno transformisati u grad iz bajke, okićen osmesima i dobrim raspoloženjem, u veličanstvenoj atmosferi koju zajedno stvaraju izvođači i publika. Trgovi i ulice Novog Sada pretvoriće se u mesto susreta starih prijatelja rasutih po svetu i mesto novih susretanja iz kojih se rađaju neka nova prijateljstva ili buduće ljubavi. Zato već sada svojim prijateljima zakažite susret u Novom Sadu na mestima koja već znate ili koja želite da upoznate i zajedno uđite u Novu 2020!

Ali to nije sve… Zimsku fantaziju u Novom Sadu čini još mnogo toga!

Omiljeni zimski festival koji svojim raznovrsnim programima upotpunjuje prazničnu atmosferu – Novosadski Winter Fest – do kraja decembra pretvara Trg slobode u pravu zimsku bajku, nudeći vam vožnju fijakerom, prazničnu muziku, legendarne vojvođanske specijalitete i mnoštvo zanimljivih proizvoda koje možete da darujete svojim najdražima.
Da bi vaša Zimska fantazija bila potpuna tu je i magična Ledena šuma! Tokom decembra i januara staze Dunavskog parka pretvaraju se u klizališta, dok sijalicama okićeno drveće pretvara ceo park u pravu zimsku bajku koja mami radost i osmehe. Topao čaj, kuvano vino i mirisi tradicionalnih zimskih specijaliteta upotpuniće vaš doživljaj novosadske Zimske fantazije.

Zato vas još jednom pozivamo da dođete u Novi Sad, grad koji je u 2019. nosio titulu Evropske prestonice mladih a lagano se zagreva za 2021. kada će postati Evropska prestonica kulture, da osetite toplinu ovog čarobnog grada, da doživite svoju zimsku fantaziju i stvorite uspomene kojih ćete se uvek rado sećati.

TO Novi Sad / novosadski.info