Vatromet u petak na otvaranju nove sezone “Ledene šume”

Četvrta po redu manifestacija “Ledena šuma” biće svečano otvorena u petak, 6. decembra, u Dunavskom parku u Novom Sadu, sa početkom u 18.30 časova. a kako najavljuju organizatori, publiku na programu očekuju besplatni sadržaji, vrhunska zabava i nezaboravno druženje sa brojnim izvođačima.

U okviru programa otvaranja nastupiće regionalna muzička zvezda Sara Jo, a posetioci će imati priliku da se zabave uz jedinstvene akrobacije novosadskih Haos animatora kao i uz nastupe talentovanih mladih klizačica iz klizačkog kluba “Vojvodina” i hokejaša “NS Stars”, koji se svake godine afirmišu i predstavljaju publici kroz program ove manifestacije.

U praznično dekorisanom ambijentu “Ledene šume”, uz brojne muzičko-zabavne sadržaje i tradicionalni vatromet, u Novom Sadu će biti obeležen početak najduže zimske manifestacije u Srbiji, koja će ove sezone tokom 45 dana trajanja, posetiocima omogućiti jedinstveni spoj druženja, zabave, rekreacije i kulturnih dešavanja – navode organizatori. 


U sastavnoj ponudi “Ledene šume” i ove godine naći će se “Snežni grad”, zimski bazar koji je namenjen prezentaciji lokalnih umetnika i zanatlija ali i promociji vojvođanskih gastronomskih specijaliteta i zimskih delikatesa.

Ljubitelji klizanja moći će da se oprobaju na najmodernijem otvorenom klizalištu u regionu, koje se prostire na 1.300 kvadratnih metara, gde je posetiocima omogućena zabava i rekreacija na ledu i na temperaturama do 15 stepeni, navode organizatori.

Tokom večeri otvaranja “Leden šume” prvi klizači će imati priliku da se oprobaju na klizalištu u Dunavskom parku jer je od 20 časova omogućena besplatna smena klizanja za decu do 12 godina.

Već od subote, smene su raspoređene u sedam termina koji traju po sat i po vremena, počevši od 9 časova pre podne pa sve do 21 čas u večernjim satima.

U cilju popularizacije rekreativnog klizanja kao zabavnog zimskog sporta, satnicom na ledu tokom trajanja manifestacije biće omogućena i besplatna škola klizanja. Takođe, “Ledena šuma” kroz program saradnje sa predškolskim i školskim ustanovama, omogućuje besplatne grupne posete za najmlađe.


Ovogodišnjim programom manifestacije biće obuhvaćeni gotovo svakodnevni besplatni sadržaji kao što su koncerti klasične muzike, nastupi savremenih bendova, didžej nastupi, umetnički performansi i izložbe, edukativne radionice za decu i odrasle, dečije animacije na ledu i još mnogo toga zanimljivog. U okviru programa društvene odgovornosti, “Ledena šuma” će i ove godine inicirati i učestvovati u humanitarnim akcijama koje imaju za cilj da u prazničnom periodu prikupe sredstva za najugroženiju decu iz Vojvodine i Srbije – kaže se u pozivu. 

Tokom 45 dana trajanja, manifestacija “Ledena šuma” je prošle godine u Novom Sadu okupila gotovo 40.000 posetilaca a u okviru programskih sadržaja zastupljeno je i afirmisano više od 50 izvođača iz Novog Sada i Vojvodine koji su se predstavili publici, navodi se u saopštenju organizatora manifestacije. 

novosadski.info / mojnovisad.com