Magla, sunce, pa kiša popodne

U ponedeljak toplo za ovo doba godine i suvo u prvom delu dana. Popodne dolazi do naoblačenja sa kišom. Vetar slab do umeren jugoistočni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura 4, a maksimalna 12 stepeni.

VOJVODINA: Toplo za ovo doba godine. U prvom delu dana suvo, a popodne sledi naoblačenje sa kišom, najpre na severozapadu Vojvodine. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni, krajem dana u skretanju na severni na severu. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura 2, a maksimalna 14 stepeni.

SRBIJA: Toplo za ovo doba godine. Popodne sledi postepeno naoblačenje sa kišom na severu Srbije. Pre podne suvo, a suvo će biti i u južnim i istočnim predelima do večernjih sati. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura -2, a maksimalna 15 stepeni.

NAREDNIH DANA: U utorak zahlađenje uz kišu i susnežicu u nižim predelima i sneg na planinama. Duvaće umeren do pojačan severni i severozapadni vetar. U sredu suvo i hladno sa slabim vetrom. U četvrtak ujutru slab mraz, a tokom dana porast temperature. U petak još malo toplije uz naoblačenje sa mogućom kišom.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Biometeorološke prilike mogu izazvati pojačanje tegoba kod hroničnih bolesnika. Poseban oprez se savetuje cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima, kao i nervno labilnim osobama. Od meteoropatskih reakcija mogući su glavobolja, reumatski bolovi i neraspoloženje. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

dnevnik.rs / novosadski.info