Vučević nakon podnošenja krivične prijave protiv Vučića i njegovog brata: Građani Srbije zaslužuju istinu, a ona je samo jedna

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Miloš Vučević podneo je danas Republičkom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića i Andreja Vučića zbog navoda o njihovoj povezanosti sa vlasnikom imanja “Jovanjica” na kojem je pronađena marihuana.

Hteo bih da vas obavestim da sam upravo podneo krivičnu prijavu protiv predsednika Vučića Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja, a na osnovu informacija koje su bile prisutne u medijima i na društvenim mrežama, a vezano za navodne uticaje predsednika Vučića i njegovog brata po pitanju uzgajanja opijata u poljoprivrednom dobru Jovanjica – rekao je Vučević.

Kako kaže, informacije koje su se pojavile uznemirile su javnost i Tužilaštvo treba da utvrdi da li je reč o kleveti ili istini.

Građani Srbije zaslužuju istinu, koja mora biti samo jedna. Nismo kvalifikovali krivično delo, na tužilaštvu je da utvrdi da li je bilo krivičnog dela, samo smo klasifikovali izjave povodom ovog slučaja – istakao je Vučević i naglasio:

Zaslužujemo da znamo da li je ovo istina ili se šire gnusne laži! Ovo nije pitanje dnevne politike – rekao je gradonačelnik i dodao da je na tužilaštvu da otkrije istinu.

Ovog nema ni u Južnoj Americi, ovo je skandalozno, ovako optuživati predsednika, a kad se pomenu krivične prijave kažu nemojte, nemojte da se istražuje – kazao je Vučević i dodao da ovo mora da se istera do kraja i da je istina samo jedna.

Kako kaže, opozicija 20 dana priča, a nema hrabrosti da prijavi sve.

Kažu da je lažna krivična prijava, a u prijavi su upravo izjave opozicionih političara o ovom slučaju. Tražili smo da ovaj proces ide na hitno utvrđivanje navoda. Ili su ovo gnusne laži, ili imamo ozbiljan problem u državi! Biće ispitani i osumnjičeni i oni koji su bili hrabri samo na Tviteru! Odakle im tvrdnje, moraće da obrazlože?! Odakle oni znaju ko je sa kim pričao telefonom – upitao je Vučević.

On kaže da je krivičnu prijavu podneo kao fizičko lice.

Krivičnu prijavu sam podneo ja, kao Miloš Vučević, došao sam kao fizičko lice, sa mojim punomoćnikom. Ovde je pravo pitanje da li je predsednik optužen za ozbiljno krivično delo – zaključio je Vučevič.

Vučević je dodao i da opozicija napada porodicu predsednika Vučića.

Oni ne prezaju ni od čega – kazao je potpredsednik glavnog odbora SNS

Novosadski.info / Fb profil Милош Вучевић