Vučević podnosi krivičnu prijavu protiv Vučića i njegovog brata

Gradonačelnik Novog Sada podneće krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije i njegovog brata.

Miloš Vučević je gostujući na RTS-u najavio da će krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića i njegovog brata podneti zbog navoda o njihovoj povezanosti sa vlasnikom imanja Jovanjica, na kojem je pronađena velika količina marihuane. On je rekao da će prijava tako biti sastavljena, da više niko neće imati pravnog prostora da ne reaguje, da će svakom u Srbiji biti jasno šta je istina oko Jovanjice i da će u prijavi biti sve izjave predstavnika Saveza za Srbiju i da će tužilaštvo imati akt po kojem bi trebalo da deluje.

Kada dobiju krivičnu prijavu, ne mogu da kažu da nemaju pravni momenat da krenu u taj proces, da ne ostane sumnja. Pokazaće se šta je istina u tom slučaju i da li je neko pomagao, a ako nije, vi ste ljudi lagali sve vreme po ko zna koji put. U prijavi su foto dokumentacija, izjave, linkovi, saopštenja…Sad ćemo to da isteramo do kraja, izvolite da krenete i proverite činjenice i obavestite javnost šta je tačno − rekao je Vučević za RTS.

Kad je reč o Novom Sadu, gradonačelnik je istakao da će budžet grada sledeće godine biti veći, da postoji trend njegovog rasta, što je rezultat bolje ekonomske situacije u državi i investicione klime. Vučević je naglasio da je u prethodnim godinama bilo pet velikih investicija u Novom Sadu, da je bolja turistička ponuda i da se očekuje nastavak izgradnje novih bulevara, vodovodne i kanalizacione mreže.

Gradska deponija je u fazi projektovanja i projekat bi trebao da bude gotov sledeće godine. Spens se neće rušiti, već sledi potpuna rekonstrukcija, a prvo sledi obnova zatvorenog bazena s infrastukturom. Posebno me raduje što će se više para ulagati u decu i što je doneta odluka da Grad kompletno finansira boravak dece u predškolskoj ustanovi. Gradovi i opštine nisu dužni da subvencionišu boravak dece u privatnim vrtićima, ali Novi Sad je to uveo 2015. godine i sledeće godine se broj subvencionisane dece povećava s 2.800 na 3.000 – objasnio je gradonačelnik.

Novosadski.info / mojnovisad.com / Foto: Profimedia (Grad Novi Sad)