Paunović: Kancelarija za ljudska i manjinska prava ostvarila značajan uspeh po pitanju saradnje sa nacionalnim manjinama

Bolja ekonomska pozicija Srbije zaslužna je za bolje ostvarivanje socijalnih i ekonomskih prava svih građana u Srbiji, izjavila je danas Suzana Paunović, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije, a povodom manifestacije „Srbija jednaka za sve“ koja je održana u Novom Sadu u okviru obeležavanja Međunarodnog dana ljudskih prava.

Paunović je tom prilikom istakla da je Kancelarija za ljudska i manjinska prava tokom cele godine posvećeno radila na jačanju međusektorske saradnje u oblasti ljudskih i manjinskih prava, uspostavljanju konstruktivne saradnje sa organizacijama civilnog društva i na podizanju svesti o značaju ljudskih prava u Srbiji.

Kako je Paunović ukazala, Kancelarija je ostvarila značajan uspeh po pitanju saradnje sa nacionalnim manjinama na planu efikasnijeg ostvarivanja prava i na promociji multietičnosti.

Paunović je ukazala kako je za razliku od prethodnih godina, umesto u Beogradu, manifestacija povodom Međunarodnog dana ljudskih prava održana u Novom Sadu, u saradnji sa nacionalnim savetima, navodeći da je plan da se ovakva praksa iduće godine nastavi u nekoj drugoj lokalnoj samoupravi u Srbiji.

U Novom Sadu je održana revija narodnih nošnji koje zauzimaju istaknuto mesto u kulturi i tradiciji svakog naroda, sa ciljem da se istakne uloga koju su imale kao nosilac identiteta naroda kroz istoriju. Cilj ove revije je da se pokaže lepota različitosti i multikulturalnost naše zemlje.

novosadski.info