Vučević: Hoćemo pravni odgovor na neodgovorne optužbe

Potpredsednik SNS Miloš Vučević kaže da je deo opozicije prešao granicu političke borbe optužbama da je predsednik Srbije umešani u slučaj proizvodnje narkotika i dodao da po tom pitanju ne sme ostati nikakvih sumnji, što će, smatra, biti i potvrđeno u pravnom postupku.

Dodaje da ovo više nije politička borba, već destabilizacija države.

Krivičnu prijavu protiv predsednika Vučića i njegovog brata podneo je, kaže, kako bi tužilaštvo i nadležni organi utvrdili šta je istina i kako bi se stavila tačka na plasiranje laži u javnost bez ikakve odgovornosti onih koji to rade.

„Poslednjih 20 dana zasuti smo optužbama najgore vrste, svi tvrde da imaju dokaze, a niko ne podnosi krivične prijave. Na tako teške kvalifikacije ne reaguje tužilaštvo, ne postupa po službenoj dužnosti. U narodu će ostati dilema i pitanje šta se zaista desilo. Zbog toga sam podneo krivičnu prijavu“, naglasio je Vučević za TV Pink.

Dodaje da u ovom slučaju nije reč o fizičkom licu, već o instituciji i da se nigde u svetu ne mogu čuti takve optužbe na račun predsednika, kao u Srbiji, da je umešan u aferu oko proizvodnje narkotika, bez ikakve odgovornosti onih koji plasiraju takve laži. U prijavi je, kako kaže, faktografski naveo sve optužbe dela opozicije i na tužiocu je ostavio da kvalifikuje delo.

„Na tužilaštvu je da sasluša one koje treba, izvede dokaze i kaže ima li elemenata dela ili nema. Ako ima elemenata dela, mi smo u ozbiljnom problemu kao država, a ako nema elemenata dela neko će morati da odgovara zašto je 20 dana iznosio lažne optužbe na račun predsednika“, naglasio je Vučević.

novosadski.info