Ivana Španović i Vuk Todorović bez premca u Novom Sadu

Gradski sportski savez izabrao najbolje u ovoj godini. Priznanja će biti uručena 23. decembra.

Ivana Španović, atletičarka Vojvodine i Vuk Todorović, odbojkaš Vojvodine NS seme, najbolji su sportisti grada u godini na izmaku.

Tako je danas u prostorijama “Golf centra” na “Spensu” odlučila komisija Gradskog sportskog saveza Novog Sada, na čelu sa Vladimirom Šiškom.

Epitet najboljeg junora poneo je Luka Rogan, rukometaš Vojvodine, a najbolja juniorka je Nadežda Petrović, takmičarka džudo i sambo kluba Slavija, vucešampionka Evrope.

U konkurenciji sportista sa invaliditetom, bez premca je i ove godine Borislava Perić Ranković, stonoteniserka kluba Spin. Titulu najbolje muške ekipe u gradu poneli su odbojkaši Vojvodine, šampioni Srbije i učesnici Evropske lige šampiona, dok je u konkurenciji dama bez premca ženski stonoteniski klub Novi Sad, prvak države i učesnik u najelitnijem evropskom takmičenju.

Za najbolji klub u celini, proglašen je rukometni klub Vojvodina, prvak Srbije, osvajač kupa i učesnik evropske Seha lige.

U konkurenciji trenera, najbolji je Vladimir Jovičić, učitelj džudista Slavije, drugoplasirane ekipe u Ligi Evrope, učesniku Lige šampiona.

Specijalna priznanja pripala su aero-klubu Novi Sad, koji obeležava 95 godina od osnivanja i basketašima “tri na tri”, ekipi Novi Sad, najboljoj na planeti, koju predvodi Dušan Domović Bulut, i ove godine najkorisniji igrač svetske lige.

Laureatima će nagrade biti uručene 23. decembra u amfiteatru “Spensa”.

novosti.rs / novosadski.info