Toplo za ovo doba godine

Ujutru je moguća magla, a tokom dana se očekuje pretežno sunčano i toplo vreme.

NOVI SAD: Ujutru je moguća sumaglica i magla, a tokom dana pretežno sunčano i vrlo toplo vreme. Vetar slab južni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 2, a maksimalna 16 stepeni.

VOJVODINA: Ujutru je moguća magla po Sremu i na zapadu Bačke. Tokom dana pretežno sunčano i vrlo toplo. Po Sremu je moguća sumaglica. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -1, a maksimalna 18 stepeni.

SRBIJA: Ujutru magla po kotlinama i nizijama na zapadu i jugu. Tokom dana pretežno sunčano i vrlo toplo. Izuzetak će biti pojedine kotline gde se magla bude duže zadržala u toku dana. Na planinama sunčano i vrlo toplo. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -2, a maksimalna 18 stepeni.

NAREDNIH DANA: Toplo vreme za ovo doba godine se zadržava do nedelje. U sredu sunčani periodi uz malo oblaka od sredine dana. U četvrtak prolazno naoblačenje može uzrokovati ponegde slabu kišu u drugom delu dana.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Biometeorološke prilike mogu imati relativno povoljan uticaj na hronično obolele i osetljive osobe, ali se u jutarnjim satima u predelima sa maglom izvestan oprez savetuje astmatičarima. Promenljivo raspoloženje i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje i umerena fizička aktivnost.

dnevnik.rs / novosadski.info