Petrovaradinska tvrđava i sat-kula će dobiti novo osvetljenje

Grad Novi Sad je raspisao javnu nabavku za izradu projekta nove dekorativne rasvete za zidine Petrovaradinske tvrđave i sat-kulu.

U tenderskoj dokumentaciji se navodi da je postojeće dekorativno osvetljenje zidina, sat-kule, tunela i ostalih delova Petrovaradinske tvrđave zastarelo i nefunkcionalno i da je potrebno postaviti novu.

Ponuđač koji dobio posao treba da predvidi novo dekorativno osveteljenje za zidine, sat-kulu, kolski i pešački tunel sa dodatnim osvetljenjem slobodnih zelenih površina i pešačkih saobraćajnica uz druge radove na elektroinstalacijama. Prilikom izrade dekoracije, projektant će morati da pribavi i dozvole Zavoda za zaštitu spomenika kulture, kao i drugih ustanova.

Previđeno je i da nova rasveta na Petrovaradinskoj tvrđavi zbog dugovečnosti bude sa led izvorom svetlosti.

Procenjena vrednost nabavke je više od 800.000 dinara, a za sada nema informacija kada će novo osvetljenje biti postavljeno i koliko bi trebalo da košta njena ugradnja.

Podsetimo i da je Uprava za građevinsko zemljište i investicije pre nekoliko dana raspisala tender za novu dekorativnu rasvetu Gradske kuće.

021.rs / novosadski.info