Sutra sastanak o novom planu upravljanja otpadom za Novi Sad i okolinu

Svi građani, stručnjaci i drugi zainteresovani u petak, 17. januara mogu da učestvuju na sastanku o novom Nacrtu regionalnog plana upravljanja otpadom za Novi Sad i opštine Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Žabalј, Srbobran, Temerin i Vrbas za period 2019-2028. godine.

U toku su javna rasprava i uvid u ovaj nacrt plana, a u okviru toga se održava i otvoreni sastanak u Plavoj sali Skupštine grada. 

Biće predstavljen i izveštaj o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu, najavljuju u Gradskoj upravi za komunalne poslove. 

Cilj javne rasprave i svih pratećih aktivnosti je prikupljanje predloga, sugestija i mišljenja građana, udruženja, zainteresovanih pravnih lica i stručne javnosti.

 U okviru javne rasprave, svi mogu da pošalju svoje predloge, sugestije i primedbe na mejl: senka.sekulic@uprava.novisad.rs do 18. januara. 

Podsetimo, regionalni plan upravljanja otpadom pokazao se kao najbolje rešenje za rešavanje pitanja deponija i odlaganja otpada u Novom Sadu, a naročito u manjim opštinama. Podrazumeva uspostavljanje regionalnog centra za upravljanje otpadom, koji bi bio izgrađen na savremen način, a podrazumevao bi i savremene načine obrade otpada, u skladu sa pravilima Evropske unije.

 Nacrt u celini, sa strateškom procenom, možete da preuzmete OVDE

Otvoreni sastanak počinje u 11 časova.

Gorica Nikolin / 021.rs / novosadski.info