Takmičenje snoubordera na platou Spensa 1. februara

Peto urbano snoubord i ski takmičenje „Siti džem“ biće organizovano 1. februara na platou Spensa, u Novom Sadu. Tada će, kao i prethodnih godina, ravničarski Novi Sad postati pravi ski centar.

“City jam” organizuje Udruženje „Fruška gora“, uz podršku OPENS-a, SPENS-a i drugih partnera.

Snoubord zaljubljenici, najavljuju organizatori, pokazaće svoje najnovije trikove u elementu poznatom među borderima širom Evrope kao novosadski “Double Kink Rail”.

“Ovaj gelender je izuzetno dugačak, zabavan ali i zahtevan, i sa svojih 17 metara, svakako premašuje dužinu prosečnog “street rail”-a, jedan je od najdužih na bilo kom evropskom gradskom snonjboard i ski takmičenju. Vozačima svakako predstavlja veliki izazov, jer imaju zadatak da pobede “gvozdenu zver”, kažu organizatori takmičenja.

Snouborder Vid Barić ocenio je da je “bilo koji vozač koji dođe do kraja Spensovog rejla u bilo kom triku, zapravo, pobednik”.

“Ovo je najduži “Double Kink Rail” u Evropi i svakako predstavlja veliki izazov za takmičare. Oni tako stiču reputaciju i poštovanje, a Novi Sad postaje mesto gde se ljubitelji ekstremnih sportova rado vraćaju”, rekao je novinar hrvatskog “Jutarnjeg lista” i snouborder Vid Barić.

novosadski.info / dnevnik.rs / Foto: Dnevnik/Slobodan Šušnjević