Gradonačelniku Novog Sada uručena Svetosavska nagrada

Gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću dodeljenja je tradicionalna Svetosavska nagrada, koja je namenjena pojedincima, ustanovama i kompanijama za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja.

To priznanje njemu je danas u Vladi Srbije uručio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, i to za veliki doprinos poboljšanju uslova rada u predškolskim ustanovama i ustanovama obrazovanja, i afirmaciji uspešnih učenika Grada Novog Sada.

Čast mi što sam dobitnik priznanja i što sam se našao u društvu uspešnih ljudi među kojima su đaci i profesori. Ovo doživljavam kao nagradu za Novi Sad, za sve učenike, nastavnike, profesore, za sve ono što smo zajedno radili, i to ne samo na planu izgradnje i rekonstrukcije škola i vrtića, nego i stvaranjem boljih uslova za život i obrazovanje. Verujem da ćemo biti još uspešniji, a drago mi je što smo promovisali uspešne učenike, pokazali da se znanje ceni i da učenje treba da traje ceo život, ako želite da budete uspešni. Grad se ekonomski osnažio pa smo mogli da uspostavimo Vidovdansku nagradu, da pošaljemo učenike na Krf i kupimo udžbenike za sve đake prvake. Obezbedili smo potpuno besplatan boravak za decu u vrtićima PU ”Radosno detinjstvo”, a prvi smo grad u Srbiji koji subvencioniše boravak dece u privatnim vrtićima. Za ovu godinu smo opredelili sredstva za boravak 3000 mališana u privatnim vrtićima, a nastojaćemo da povećamo nivo gradskih subvencija. Takve stvari moraju da budu posledica bolje ekonomske situacije u gradu. Ponosan sam na to što su nagrađeni i dekan Fakulteta tehničkih nauka Rade Doroslovački i direktor Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ Radivoje Stojković, kao i na sve druge obrazovne ustanove u Novom Sadu – naglasio je gradonačelnik Vučević i čestitao svim laureatima.

Novosadski.info