Dva nova semafora u ulici Novosadskog sajma

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije obaveštava javnost da će u četvrtak, 06. februara 2020. godine, dva novoizgrađena semafora u Ulici Novosadskog sajma (na raskrsnici sa ulicom Mičurinovom i na raskrsnici sa ulicom Bore Prodanovića) u 10 časova biti puštena u redovan rad, nakon što su bili na žutom treptaču, što je uobičajena procedura da bi se korisnici navikli na novopostavljenu svetlosnu signalizaciju.

Opravdana potreba za semaforizovanjem ove dve raskrsnice ogleda se u podizanju nivoa bezbednosti u saobraćaju, pre svega bezbednosti pešaka i biciklista, čiji su tokovi na ovim lokacijama veoma intenzivni, s obzirom na to da se u neposrednoj blizini nalaze škola, hotel i Sajam. Stručne službe će u narednom periodu pratiti i analizirati stanje saobraćaja na terenu i, po potrebi, izvršiti dodatne korekcije u radu novopostavljenih semafora.

Ovim putem apelujemo na vozače da povećaju opreznost u veoma frekventnoj Ulici Novosadskog sajma i da dodatno obrate pažnju na novopostavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Novosadski Info