Susnežica, vetar i sneg

Zahlađenje koje smo juče doživeli produžava se i danas i donosi čak i susnežicu, praćenu hladnim vetrom.

NOVI SAD: Znatno hladnije i vetrovito sa susnežicom pre podne, a popodne suvo. Duvaće vrlo jak do olujni severni i severozapadni vetar. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 1, a maksimalna 4 stepena.

VOJVODINA: Znatno hladnije i vetrovito sa susnežicom i snegom na jugu, a na severu suvo sa sunčanim intervalima popodne. Duvaće vrlo jak, na momente olujni severni i severozapadni vetar. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 0, a maksimalna 6 stepeni.

SRBIJA: Znatno hladnije i vetrovito sa susnežicom i snegom, osim na severu gde će biti suvo sa sunčanim intervalima popodne. Duvaće jak severni vetar, u planinama olujni uz mećavu i snežne nanose. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 0, a maksimalna 7 stepeni.

NAREDNIH DANA: U četvrtak hladno. Ujutru na jugu sneg koji prestaje. U petak promenljivo oblačno sa malo susnežice i snega u centralnim i južnim predelima, a na severu suvo.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Očekuje se nepovoljna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih, a naročito za osobe sa psihičkim i respiratornim oboljenjima. Bolovi u mišićima i kostima, nervoza i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije. Savetuje se smanjenje fizičkih napora kao i oprez u saobraćaju.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Tanjug