Vučević: Danas je Novi Sad grad koji ostvaruje svoje snove

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da se danas mnogo odgovornije upravlja lokalnim samoupravama, vodi računa o budžetima i ima neuporedivo više investicija.

Vučević je podsetio svoje sugrađane da je Novi Sad grad koji ostvaruje svoje snove kao i da je finansijski najstabilnija lokalna samouprava, sa brzo rastućom ekonomijom i nezaposlenošću ispod 10 odsto iako je pre samo osam godina bio pred bankrotom.

Danas se mnogo odgovornije upravlja lokalnim samoupravama, vodi računa o budžetima i ima neuporedivo više investicija. Lokalne samouprave više nisu „slepa creva“ sistema, koja su žuti lopovi koristili za pranje para i burazerske kombinacije. Mnogo je primera kakav su čemer ostavili po opštinama i gradovima širom Srbije. I zato smo morali prvo da ih finansijski oporavimo, pa tek onda dalje razvijamo i unapređujemo. Istu sudbinu delio je i Novi Sad. Ali danas, 8 godina od kada je skoro bio pred bankrotom, Novi Sad je grad koji ostvaruje svoje snove – finansijski je najstabilnija lokalna samouprava, sa brzo rastućom ekonomijom i nezaposlenošću ispod 10 odsto – napisao je Vučević.

Novosadski.info / FB: Милош Вучевић / Foto: ekspres.net