Toplije uz naoblačenje sa mogućom kišom

NOVI SAD: Toplije uz naoblačenje sa mogućom kratkotrajnom kišom popodne i krajem dana. Vetar umeren južni i jugozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 2, a maksimalna dnevna 14 stepeni.
kisa bicikl oblačno.

VOJVODINA: Još toplije nego u nedelju uz naoblačenje sa mogućom kratkotrajnom kišom popodne i krajem dana. Vetar umeren južni i jugozapadni, na severu Vojvodine popodne pojačan. Pritisak oko normale sa tendencijom opadanja. Minimalna temperatura 0, a maksimalna dnevna 15 stepeni.

SRBIJA: Ujutru mraz na jugu Srbije, a na severu uglavnom bez mraza. Tokom dana još toplije nego u nedelju uz naoblačenje sa mogućom kratkotrajnom kišom popodne i krajem dana na severu Srbije, a zatim i u centralnim predelima. Vetar umeren južni i jugozapadni, na severu Vojvodine popodne pojačan. Minimalna temperatura -8, a maksimalna dnevna 16 stepeni.

NAREDNI DANI: Toplo vreme biće i u utorak uz promenljivu oblačnost i moguću kratkotrajnu kišu. U sredu malo hladnije sa kišom povremeno, a u planinama sa snegom. U četvrtak suvo sa sunčanim intervalima, a u petak i subotu su ponovo moguće padavine: kiša u nižim predelima i sneg u planinama.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Nepovoljne biometeorološke prilike pred očekivanu promenu vremena mogu uzrokovati tegobe kod svih hroničnih bolesnika. Osetljive osobe mogu osećati pojačane meteoropatske reakcije u vidu glavobolje, razdražljivosti i bolova u kostima i zglobovima. U saobraćaju je neophodna izuzetna opreznost.

Novosadski Portal / Dnevnik / Foto: pixabay.com