Miloš Vučević povodom nastupa potpredsednika Narodne stranke, Borislava Novakovića

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević komentarisao je današnji nastup potpredsednika Narodne stranke, Borislava Novakovića.

Današnji performans gospodina Bore Solunca Novakovića jeste klasičan vid pritiska na Tužilaštvo i pravosudne organe, namera da vršeći neku vrstu medijske i političke kampanje utiče na rad državnih organa i da unapred podiže optužnice i istovremeno donosi presude. Javno pozivam državne organe da provere sve navode, da vidimo sve te dokaze. Nedopustivo je da neko u političkoj nemoći, zato što mu se prepolovila podrška u Novom Sadu, ne izađe na izbore. Te stvari o kojima on priča, kao i stotine drugih lažnih informacija, i činjenice koje navodi uopšte ne postoje u Gradskoj kući. Bora Novaković je Novosađanima ukrao 460 miliona dinara za Bulevar evrope. – rekao je gradonačelnik Novog sada.

Jedan od novinara osvrnuo se na navođenja Bore Novakovića o tome što govori o novinarima i o tome što vrši njihovu selekciju, odnosno daje zaključke o tome ko je novinar a ko ne.

Vučević je povodom toga rekao da iako na njegove konferencije dolaze novinari iz različitih kuća, i onih koje su protiv ove vlasti, uvek se na sva pitanja novinara odgovara, jer je to dužnost ljudi na javnim funkcijama.

On takođe govori i o lažnim izjavama koje navodi potpredsednik Narodne stranke “Taj čovek koga on spominje kao vlasnika firma, nije vlasnik te firme, nadam se da shvatate koliko laže, nije vlasnik još 6,7 meseci pre nego što sam ja izabran za gradonačelnika, slagao je oko cene i oko svega što je rekao“.

Na kraju, gradonačelnik poručuje da mu je iskreno žao što opozicija ne može da ide na izbore i svaki dan u kampanji da govori to što govori danas.

Novosadski Info / Foto: Grad Novi Sad