Oblačno s kišom

Očekuje se oblačno reme s kišom i malo hladnije.

NOVI SAD: Oblačno s kišom i malo hladnije. Popodne prestanak padavina. Vetar umeren severozapadni. Pritisak oko normale i u porastu popodne. Minimalna temperatura 4, a maksimalna 9 stepeni.

VOJVODINA: Oblačno s kišom uz pad temperature. Popodne prestan ak kiše uz razilaženje oblaka. Vetar ujutru umeren jugoistočni, a zatim u skretanju na pojačan severozapadni. Pritisak oko normale i u porastu popodne. Minimalna temperatura 4, a maksimalna 10 stepeni.

SRBIJA: Naoblačenje s kišom se brzo širi od severa ka jugu uz pad temperature. Na planinama iznad 1.000 mnv će padati sneg. Vetar ujutru umeren južni i jugoistočni, a zatim u skretanju na umeren severozapadni. Pritisak oko normale i u porastu popodne. Minimalna temperatura -1, a maksimalna 10 stepeni.

NAREDNIH DANA: U subotu na severu sunčano, a u ostalim predelima promenljiva oblačnost i hladnije. Na planinama ujutru slab sneg koji prestaje. U nedelju i ponedeljak sunčano i znatno toplije vreme od proseka.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Srčanim bolesnicima i osobama sa respiratornim oboljenjima se savetuje opreznost usled očekivanog uticaja biometeorološke situacije. Moguće meteoropatske reakcije su bolovi u kostima, promenljivo raspoloženje i glavobolja. Preporučuje se dodatan oprez učesnicima u saobraćaju.

Novosadski info / Dnevnik.rs / Foto: Tanjug (Dragan Kujundžić)