Gradonačelnik posetio Stepanovićevo

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je naselje Stepanovićevo gde su u toku radovi na putnoj infrastrukturi, a tom prilikom posetio je izložbu koju u tom naselju organizuje Udruženje žena „Lazarica“.

-U toku su radovi na drugom delu rekonstrukcije Ulice Solunskih dobrovoljaca, koja je druga po veličini u Stepanovićevu. Sad se radi još kilometar i 200 metara, vrednost investicije je 33 miliona dinara, a u narednih sedam dana očekujemo da će posao biti gotov. Završena je rekonstrukcija centra naselja gde je i spomenik Solunskim dobrovoljcima, i sve se sprema za 2021. kada se obeležava stogodišnjica Stepanovićeva. Za koji dan počinje da se radi dekorativna javna rasveta u centru, priprema se dokumentacija za rekonstrukciju Doma kulture koji će biti još jedna kulturna stanica, jer moramo da odgovorimo na potrebe žitelja najudaljenijeg naselja od grada. Kada sve saberemo, pre svega ulaganje u kanalizacionu i putnu infrastrukturu, radove na školi i u vrtiću, dolazimo do toga da je Grad uložio u Stepanovićevo u prethodnih šest godina oko 555 miliona dinara. Takođe, preko 600 miliona investirano je u Rumenku, u Kovilj preko 400 miliona, jer vodimo računa o prigradskim naseljima. Najveći benefit od novog tarifnog sistema JGSP imaju Stepanovićevo i Kovilj, jer je ušteda na đačkim i studentskim markicama, godišnje 27 000 dinara po jednoj osobi. Mi smo se, na zahtev žitelja ovog mesta, dogovorili sa Železnicama Srbije da se u okviru izgradnje brze pruge Novi Sad-Subotica, izgradi podvožnjak kroz Stepanovićevo, i to će Železnice finansirati. Cilj je da meštani ne moraju ići zaobilaznim putevima – rekao je gradonačelnik Vučević i prilikom posete Udruženju žena „Lazarica“ dodao da će u Stepanovićevu biti izgrađena spomen soba Milunki Savić.

Predsednica Udruženja žena „Lazarica“ Nada Petrović naglasila je da se one većinom bave humanitarnim radom i to od 2006. godine kada su registrovane od sopstevnih sredstava. Pomažu samohranim majkama, osobama sa invaliditetom i manastire. Štrikaju, heklaju, a na različitim manifestacijama prodaju svoje rukotvorine. Kako je izjavila predsednica, Udruženje ima pomoć od Grada, a najviše putem mesne zajednice.

Kada je reč o trenutnoj situaciji u vezi sa korona virusom, gradonačelnik je i ovom prilikom apelovao na sve da budu odgovorni prema sebi i svom okruženju, te da uvaže savete lekara i istakao da će Grad postupati po preporukama struke, odnosno Vlade Srbije.

Novosadski Info / Foto: Novosadski Info