Hladnije i suvo

NOVI SAD: Hladnije i suvo uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima. Vetar slab do umeren severnih pravaca. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 6, a maksimalna 12 stepeni.

VOJVODINA: Hladnije i suvo uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima. Vetar slab do umeren severnih pravaca. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 4, a maksimalna 13 stepeni.

SRBIJA: Hladnije u svim krajevima. Na severu suvo uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima, a ostalim predelima oblačnije uz kišu, a na planinama sneg. Više padavina biće u jugozapadnim i centralnim predelima. Vetar slab do umeren severnih pravaca. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 4, a maksimalna 14 stepeni.

NAREDNIH DANA: U nedelju još hladnije sa slabom kišom, a na severu suvo. Od ponedeljka pretežno sunčano uz postepeni porast temperature. U ponedeljak i utorak je ujutru moguć slab mraz.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Reletivno povoljna biometeorološka situacija pogodovaće većini hroničnih bolesnika. Najizraženije tegobe mogu osetiti astmatičari i cerebrovaskularni bolesnici, pa im se preporučuje da poslušaju savete lekara. Moguće meteoropatske reakcije su promenljivo raspoloženje i glavobolja. U saobraćaju se savetuje dodatna pažnja.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: pixabay.com