Novi Sad za sada ne uvodi vanredne linije autobusa GSP-a

U Novom Sadu za sada neće biti uvedene vanredne linije javnog prevoza kao što je urađeno u Beogradu, saznaje 021.rs.

U Gradskoj kući su na pitanja 021.rs upućena Gradskom štabu za vanredne situacije naveli da se u vezi sa vanrednim autobuskim prevozom obratimo Gradskom saobraćajnom preduzeću.

Međutim, u GSP-u je bilo nemoguće dobiti informaciju jer se niko nije javljao na telefone, a na kraju su nam u centrali rekli da u direkciji i garaži nema nikog još od subote, osim njih petoro dežurnih i da firma ne radi jer nema prevoza. Ovome dodajmo da GSP ni kada je redovno stanje ne može samostalno da uvede nikakvu autobusku liniju bez odluke Uprave za saobraćaj i drugih dozvola, a posebno ne sada kada je vanredno stanje.

Da su Novom Sadu potrebne bar neke vanredne linije za prevoz govori to što je 021.rs dobio veći broj poziva mahom građana iz prigradskih naselja koji rade u gradu i sada su u nemogućnosti da odu na posao.

“Imam radnu obavezu, radim u Kliničkom centru Vojvodine i sutra (utorak) radim dnevnu smenu od 12 sati. Nemam predstavu kako da dođem do posla i vratim se. Da mi bude još gore, u pitanju je sremska strana grada. Moraju nešto da urade da ljudi mogu da dođu na posao”, rekla je za M. C. za 021.rs.

Podsetimo da je Beograd uveo 32 posebne linije za prevoz građana koji imaju radnu oabvezu u kliničko-bolničkim centrima i domovima zdravlja, ali i na drugim važnim pozicijama.

Novosadski Info / 021.rs / Foto: 021.rs