Dodatni bolnički kreveti biće na Novosadskom sajmu

Krizni štab u Novom Sadu, doneo je odluku da, ukoliko bude potrebe za postavljanjem dodatnih bolničkih kapaciteta i kreveta, mesto za to bude Novosadski sajam, kaže za RTV gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Kako je rekao, odluka je doneta u konsultaciji sa Ministarstvom odbrane, a obavešten je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Doneli smo odluku da Novosadski sajam, pre svega Master centar, pripremi svoje kapacitete za potencijalni smeštaj većeg broja građana. Smatramo da je lokacija bolja od Spensa, jer je bliže Kliničkom centru Vojvodine, i sa pristupačnim mogućnostima zadovoljava uslove za smeštaj većeg broja ljudi. Ako dođe do toga da veći broj građana mora da bude hospitalizovan u vanbolničkim objektima, onda je naš predlog da to bude Novosadski sajam, o tome sam izvestio i predsednika Aleksandra Vučića. Novi Sad je prostorno spreman za takvu situaciju, i ukoliko do toga dođe, zajedno sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije, radiće se na postavljanju dodatnih bolničkih kreveta, potrebne logistike i infrastrukture – izjavio je gradonačelnik Vučević.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Dnevnik