Vučević čestitao Uskrs po Gregorijanskom kalendaru: Proslavite praznik, ali bez skupova

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je predstojeći Uskrs vernicima koji ga slave po Gregorijanskom kalendaru i poručio da ga proslave tako da ne ugroze svoje, ali ni tuđe zdravlje, da poštuju preporuke državnih organa ali i svoje crkve.

“To jeste najveći praznik za pravoslivne, rimokatolike, protestante, ali moramo biti svesni okolnosti u kojima se nalazimo”, rekao je Vučević za TV Pink i dodao da se ove godine mora drugačije obeležiti najveći hrišćanski praznik.

Navodi da to ne treba doživeti “kao tragediju”, da je to još jedan od izazova sa kojim se suočavamo, ali iz koga ćemo izaći kao pobednici.

“Praznik treba proslaviti, ali tako da ne ugrožavate bilo koga, nema porodičnih skupova, velikih misa, liturgija, to nije moguće da se organizuje. Kada sve ovo prođe biće još mnogo praznika, lako ćemo se organizovato i družiti”, naveo je on.

Naglašava da smo svi navikli da praznike provodimo sa porodicom, da ove godine i on, po prvi put, neće ići sa porodicom kod roditelja, sestre, na liturgiju.

“Ove godine to ne možemo da uradimo, ali možemo da čestitamo jedni drugima. Savremene tehnologije nam dozvoljavaju da budemo stalno onlaj”, zaključio je on.

Novosadski Info / dnevnik. rs / Foto: Tanjug