Vučić: Fašističko divljanje SzS, svi građani treba da ga osude

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, zatražio je od svih političara i građana u Srbiji da najoštrije osude jučerašnji incident ispred parlamenta, koji je ocenio kao fašističko divljanje Boška Obradovića i Saveza za Srbiju, i tako pokažu da je Srbija demokratska zemlja.

Vučić je u obraćanju građanima Srbije rekao da su juče „fašističke falange“ Boška Obradovića i Saveza za Srbiju fizički napale narodne poslanike, da su ih obarali na zemlju, cepali njihove sakoe, želeći da pokažu da je nasilje ono što bi trebalo da vlada u Srbiji i ono što bi trebalo da dobije većinsku podršku naroda.

„Zato tražim od svih građana Srbije da na najoštriji mogući način osude fašističko divljanje ovih ljudi i da pokažemo da je Srbija demokratska zemlja“, rekao je Vučić.

Vučić je i od svih političkih predstavnika u Srbiji zatražio da osude incident, kako je naveo, političari mogu da se razlikuju po mnogo čemu i da misle drugačije o svim pitanjima, ali fašizam nikada nije bio svojstven Srbiji.

„A ove slike smo mogli da gledamo samo u nacističkoj Nemačkoj tridesetih i ustaškoj Hrvatskoj četrdesetih godina“, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da Srbija neće dozvoliti da pobedi fašizam i da je uveren da će se izboriti za očuvanje demokratskih vrednosti i demokratskog poretka.

„Očekujem da građani budu apsolutno jedinstveni u osudi onoga što se danas dogodilo. A naše je da se borimo da ekonomski razvijamo zemlju, da čuvamo demokratiju i da na izborima pokažemo kome verujemo i da branimo i sačuvamo budućnost naše dece“, zaključio je Vučić.

Novosadski Info / Tanjug / Foto: sns.org.rs