Heroj dana – Jana Babin

Kao nastavak prošlogodišnje akcije „Heroj ulice”, Grad Novi Sad pokrenuo je novu – „Heroj dana”, u kojoj Novosađani predlažu svoje heroje koji im pomažu da što bezbednije i humanije provedu vreme pandemije.

Medicinski radnici, apotekari, radnici javnih komunalnih preduzeća, prodavci u samoposlugama, volonteri, dostavljači hrane pa i naši stari sugrađani – svi su oni naši heroji dana.

Današnji „Heroj dana” je medicinska sestra Jana Babin, zaposlena u Kliničkom centru Vojvodine na Odeljenju intezivne terapije. Kao samohrana majka, ona je borac i veliki heroj u očima svoje ćerke ceo njen život, a sada i brojnih drugih ljudi čije živote spasava tako što se bori protiv koronavirusa.

Pre više od mesec dana moja mama je otišla u rat protiv nepoznatog neprijatelja zbog svih nas, poručuje Maša Babin Lacić, Janina ćerka.

Još se nije vratila, dodaje, i još se nije zagrlila.

Dok se cela njena porodica moli za zdravlje svih nas, pa i nje, ona radi duge i teške smene da bi pobedila virus. Nikada u životu nije bežala od problema, pa to neće uraditi ni sad, a uvek do sada je iz svake bitke izlazila kao moj pobednik. Apelujem da ostanete kod kuće da bismo ja i mnoga druga deca medicinskih radnika mogli što pre ponovo da zagrlimo svoje roditelje. Ona zarad vas ne može da ostane u svom domu, ali zbog nje i mnogih drugih vi možete. Ona je moj heroj. Čuvajmo jedni druge!, poručuje Maša.

Pošaljite svoje predloge i pomozite nam da ih sve predstavimo javnosti i istaknemo koliko nam je važno to što rade. Svoje predloge pošaljite nam imejl adresu: herojulice021@gmail.com.

Medijski pokrovitelji akcije su: Color Media Communications, list „Dnevnik”, „Novosadska TV”, „Dunav TV” i RTV Pančevo.

Sponzor akcije je AMS osiguranje.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: privatna arhiva