Toplo s malo oblaka

Posle kratkotrajnog zahlađenja, ponovo nas očekuje toplo vreme…

NOVI SAD: Toplo sa dužim sunčanim periodima i malo oblaka. Vetar umeren jugoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 8, a maksimalna 28 stepeni.

VOJVODINA: Toplo sa sunčanim periodima i nešto više oblaka na severu. Vetar umeren jugoistočni, u južnom Banatu povremeno pojačan. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 6, a maksimalna 28 stepeni.

SRBIJA: Ponovo toplo sa dužim sunčanim periodima i nešto više oblaka na severu. Vetar umeren jugoistočni u Pomoravlju i Podunavlju, u ostalim predelima slab istočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 6, a maksimalna 31 stepen.

NAREDNIH DANA: U četvrtak i petak vrlo toplo za ovo doba godine: u petak ponegde do 35 stepeni u centralnim krajevima. Mogući su ređi kratkotrajni lokalni pljuskovi. Za vikend niža i prijatnija temperatura, ponegde s malo kiše.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Biometeorološka situacija uticaće nepovoljno na osobe sa psihičkim i respiratornim tegobama. Moguće meteoropatske reakcije su razdražljivost, pospanost i glavobolja. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: pixabay.com