Veoma toplo

Malo sunca, malo oblaka i veoma toplo…

NOVI SAD: Toplo za ovo doba godine sa sunčanim intervalima uz dnevni razvoj oblaka. Postoji šansa za pojavu pljuskova popodne. Vetar slab do umeren, ujutru južni, a zatim jugozapadni i zapadni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 16, a maksimalna 29 stepeni.

VOJVODINA: Toplo za ovo doba godine sa sunčanim intervalima uz dnevni razvoj oblaka. U toku dana su ponegde mogući pljuskovi. Vetar ujutru umeren južni, a tokom dana jugozapadni i zapadni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 14, a maksimalna 30 stepeni.

SRBIJA: Vrlo toplo sa sunčanim intervalima uz razvoj oblaka. U toku dana su mogući kratkotrajni lokalni pljuskovi i pojava tzv. žute kiše usled prisustva prašine i peska iz severne Afrike. Vetar umeren, ujutru južni, a zatim jugozapadni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 12, a maksimalna 33 stepena.

NAREDNIH DANA: U petak vrlo toplo za ovo doba godine, ponegde do 36 stepeni u centralnim i južnim krajevima. Za vikend svugde niža i prijatnija temperatura, osim na krajnjem jugu. U ponedeljak ponovo vrlo toplo.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Sve osetljive osobe i hronični bolesnici mogu osećati tegobe usled nepovoljnih biometeoroloških prilika. Poseban oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti glavobolja, zamaranje i smanjena koncentracija.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: pixabay.com