Umereno oblačno i toplo

Toplo ali popodne možemo očekivati i kišu…

NOVI SAD: Toplo uz umerenu oblačnost. Popodne je moguća pojava kiše. Vetar ujutru slab promenljiv, a popodne severozapadni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 14, a maksimalna 28 stepeni.

VOJVODINA: Toplo, a na severu malo svežije i prijatnije vreme. Popodne je moguća pojava lokalnih pljuskova. Vetar ujutru promenljiv, a popodne severozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 10, a maksimalna 30 stepeni.

SRBIJA: Vrlo toplo. Biće umereno oblačno sa sunčanim intervalima. Popodne je moguća ređa pojava kratkotrajnih lokalnih pljuskova na severu. Vetar ujutru južni, popodne na severu severozapadni, a u centralnim krajevima pojačan i vruć jugozapadni vetar. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 11, a maksimalna 36 stepeni.

NAREDNIH DANA: Za vikend niža i prijatnija temperatura, osim na krajnjem jugu, gde se zadržava prava letnja vrućina. U ponedeljak i utorak ponovo vrlo toplo. U utorak popodne na severu naoblačenje s kišom.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Uticaj vremenskih prilika neće pogodovati hroničnim bolesnicima pa im se preporučuje da poslušaju savete lekara. Meteoropatske reakcije u vidu glavobolje i nervoze moguće su kod svih osetljivih osoba. Savetuje se povećana pažnja svim učesnicima u saobraćaju.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: pixabay.com