Najviše novca za nadgradnju OŠ „Ivan Gundulić”

Izmenom Rešenja o programu investicionih aktivnosti za osnovne škole u ovoj godini, za izgradnju i održavanje zgrada i objekata, projektno planiranje, nabavku administrativne opreme i one za obrazovanje, kulturu, nauku i sport, te za bezbednost i proizvodnju, iz gradskog buyeta predviđeno je 102.014.078 dinara, dok je za nadgradnju Osnovne škole „Ivan Gundulić” i rekonstrukciju njenog prizemlja namenjeno je 71.305.000.

Kada je reč o održavanju osmoletki, najviše novca, nešto više od 28 miliona dinara, dodeljeno je OŠ „Đorđe Natošević” za rekonstrukciju hidrantske mreže, elektroenergetskih i hidrotehničkih instalacija, kao i za adaptaciju prostora, dok je 2,4 miliona izdvojeno za OŠ „Dušan Radović”, koja će izmeniti gasne instalacije u objektu u Temerinskoj ulici. Dve obrazovne ustanove očekuje energetska sanacija, a u te svrhe je izdvojeno 23,6 miliona za OŠ „Nikola Tesla” i nešto više od 12 miliona dinara za OŠ „Miroslav Antić” u Futogu.

– Reč je o dodatnom novcu da bismo uspeli da završimo ranije započete radove na fasadi škole – kaže direktor OŠ „Miroslav Antić” Nemanja Jovišević. – Da bi naša obrazovna ustanova postala energetski efikasna, osim što će deo fasade biti obložen kamenom vunom radi bolje izolacije, biće zamenjena i stolarija. Planirano je da radovi budu završeni u prvoj polovini juna, naravno, ukoliko nam vremenski uslovi budu išli naruku.

Za nabavku administrativne opreme, poput laptop računara, kuhinjskog inventara i klima u tri škole – „Prva vojvođanska brigada”, „Kosta Trifković” i „Jovan Popović” – namenjeno je nešto više od 1,2 miliona dinara, dok će 11 osmoletki dobiti po 600.000 dinara za kupovinu opreme za obrazovnje, nauku, kulturu i sport.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Dnevnik