Veliki požar u Zmajevu: Izgorelo skladište plastike

U centru Zmajeva, u Kozaračkoj ulici juče oko dvanaest časova i trideset minuta, izbio je požar koji se brzo pretvorio u stihiju u kojoj je gorela zgrada sa uskladištenom plastikom.

požar-Zmajevo

Nezvanično, prema rečima očevidaca, do požara je došlo usled paljenja suve trave u dvorištu ove zgrade, odakle se vatra proširila do skladišta plastike koje je vrlo brzo buknulo. Vatra se proširila celom dužinom zgrade koja se pretvorila u ogromnu buktinju, a dim se podizao i do pedesetak metara u vis tako da se video i iz okolnih sela.

požar-Zmajevo

Veliki plamen je u jednom trenutku zahvatio i deo kuće koja se nalazi uz samu zgradu u kojoj je izbio požar, a ugrožena je bila i zgrada restorana „Jadran“, udaljena svega desetak metara kao i okolne kuće…

požar-Zmajevo

Odmah po izbijanju požara nekoliko očevidaca su istog momenta obavestili vatrogasnu jedinicu u Vrbasu i policiju, koji su brzo stigli na mesto požara, a u međuvremenu su pozvali u pomoć i kolege iz Kucure, Kisača, Ravnog Sela, Kule i Novog Sada koji su takođe brzo stigli, tako da se na mestu požara našlo šest vatrogasnih jedinica sa deset vatrogasnih kola podpomognutih sa dve velike cisterne sa vodom. Više od četiri sata je trajala borba sa požarom, a treba istaći i da je veliki broj Zmajevčana pomagao vatrogascima u borbi sa vatrom koja je iz minuta u minut bivala sve veća.

požar-Zmajevo

Vatra je ugašena tek oko 16 časova, a požar potpuno lokalizovan još par sati kasnije. Na svu sreću u požaru niko nije nastradao, a nema ni povređenih. Prema nezvaničnim informacijama nastala je velika materijalna šteta, a policija je napravila zapisnik i uzrok požara biće naknadno utvrđen.

požar-Zmajevo

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Dnevnik