Oprez zbog kiše, odrona i jakog vetra; Radovi na više puteva

Vozači i danas moraju biti pažljivi za vreme vožnje zbog kiše, povremeno jakog vetra i čestih odrona koje takvo vreme donosi.

Vozači treba da paze i na deonice puteva na kojima se zbog povremeno jačih pljuskova u kolotrazima i udubljenjima nađe veća količina vode zbog koje mogu lako da izgube kontrolu nad upravljačem, jer tada vozilo može naglo da promeni putanju kretanja u neželjenom pravcu.

Razlog za opreznijom vožnjom je i povremeno jak vetar, ali i česti odroni koje ovakvo vreme donosi.

Niska oblačnost, povremeno jači pljuskovi, a u pojedinim krajevima praćeni i gradom, dodatno opterećuju vozače.

Iz AMS S poručuju vozačima da, ukoliko naiđu na područje koje je zahvaćeno nevremenom, naprave pauzu u vožnji i zaustave vozlo na prvom parkingu ili nekom drugom bezbednom mestu dok se vremenski uslovi ne poboljšaju.

Granice Srbije zatvorene su za sve državljane.

Kamioni na Batrovcima čekaju šest sati, na prelazu Šid dva sata, na Horgošu i Kelebiji tri sata.

Putevi Srbije: Radovi na više puteva

Putevi Srbije su saopštili da se danas radovi izvode na deonicama auto-puta E-75 kao i na više drugih puteva, a da na naplatnim stanicama autoputeva ovog jutra nema zadržavanja vozila.

Na delu auto-puta E-75, od petlje Pojate do petlje Ražanj, a u smeru ka Nišu, do 17. juna svakodnevno od 7 do 17 sati obavljaće se radovi na sanaciji kolovoza.

U zoni radova za saobraćaj zatvorena desna kolovozna traka, smer Beograd – Niš, a saobraćaj se odvija levom kolovoznom trakom.

Na deonici auto-puta E-75, od Subotice do Novog Sada, smer ka Novom Sadu, u blizini petlje Feketić, u toku su radovi na sanaciji kolovoza koji će trajati do 25. maja.

Saobraćaj iz pravca Subotice ka Novom Sadu preusmeren u preticajnu saobraćajnu traku smera Novi Sad – Subotica.

Na auto-putu E-75, između petlji Novi Banovci i Nova Pazova do 1. juna obavljaće se radovi na rehabilitaciji kolovozne konstrukcije.

Zbog radova je zatvorena leva kolovozna traka, a saobraćaj je preusmeren u desnu traku.

Na putu Beranovac-Goč, kod mesta Jovac od 22. Do 25. maja, tokom dana od 7 do 19 sati, biće obustava saobraćaja zbog radova na asfaltiranju puta, a alternativni putni pravac je Goč-Vrnjačka Banja.

Kod ulaza u Bački Jarak, na putu Novi Sad – Bački Jarak do 25. Maja izvode se radovi na popravci kolovoza na saobraćajnom priključku.

Radovi se obavljaju od saobraćajem, uz ograničenje brzine na 30 km/h.

Na putu Jošanička Banja – Kopaonik do 31. maja na snazi obustava saobraćaja zbog radova.

Alternativni putni pravac za Kopaonik je Biljanovac – Raška – Rudnica – Kopaonik, kao I Kruševac – Brus – Brzeće – Kopaonik.

Putevi Srbije saopštavaju da na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informaciji Uprave granične policije teretna motorna vozila jutros su na graničnom prelazu Batrovci na izlazu iz zemlje čekala pet sati, na Horgošu i Kelebiji tri sata, a na graničnom prelazu Šid četiri sata.

Novosadski Info / rtv.rs / Foto: rtv.rs