Završava se nadvožnjak preko auto-puta Beograd-Novi Sad, izgradnja stanova za pripadnike bezbednosti teče po planu

Projekat izgradnje četvrtog mosta u Novom Sadu, na predlog Grada, a uz podršku predsednika Srbije, Vlada je proglasila projektom od nacionalnog značaja. To će biti novi most u produžetku Bulevara Evrope, a spajanje je kod obilaznice u Sremskoj Kamenici – rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prilikom obilaska završnih radova na izgradnji nadvožnjaka preko auto-puta Beograd-Novi Sad, na deonici Kać-Novi Sad, a potom i gradilišta u naselju Jugovićevo gde se grade stanovi za pripadnike snaga bezbednosti.

Obilasku je prisustvovala potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti
Izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti

Do nove godine zaposleni u snagama bezbednosti dobiće ključeve i otpočeti život u novim stanovima. Zahvaljujem se gradonačelniku Vučeviću, jer se za sve projekte koje radimo u Novom Sadu rokovi poštuju u dan. Nadvožnjak će biti gotov za 15 dana, tu smo uložili 500 miliona dinara, a dve milijarde je uloženo u putnu infrastrukturu u Novom Sadu. Zajednički dolazimo da pravih rezultata. Projekat izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti je jako važan za našu zemlju, a ministarstvo je uputilo dopis Komisiji Vlade RS da se on proširi tako da i zdravstveni i prosvetni radnici mogu da konkurišu za te stanove. Nadam se da će to biti omogućeno, a projekat je veoma bitan i za privredni razvoj, posebno sada kada je ceo svet iskusio posledice krize izazvane pandemijom – istakla je Zorana Mihajlović.

Gradonačelnik Vučević rekao je da je ponosan što će službe bezbednosti imati odlične uslove za život.

Ovo će biti jedan od najlepših delova grada, gradiće se škola i vrtić, a iza će biti atletski centar sa stadionom i dvoranom. Ne znam da je ikada više ulagano u Novi Sad i to je za nas izuzetno značajno, jer ćemo samo na taj način uspeti da zadržimo mlade da ostanu u svojoj zemlji – ocenio je Vučević.

Prema rečima direktora Direkcije za izgradnju Srbije Nebojše Šurlana, u prvoj fazi biće završeno 548 stanova, a izvođač radova je ”Best izgradnja” iz Novog Sada.

Novosadski Info