Nestabilno sa čestom kišom

NOVI SAD: Sveže i pretežno oblačno sa čestom i kišom i kratkotrajnim pljuskovima s grmljavinom. Vetar umeren severni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 10, a maksimalna 18 stepeni.

VOJVODINA: Sveže i preovlađujuće oblačno sa čestom kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Vetar umeren severni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 8, a maksimalna 19 stepeni.

SRBIJA: Hladnije i pretežno oblačno sa čestom obilnom kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Na visokom planinama iznad 1.700 mnv je moguća susnežica. Vetar umeren severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 6, a maksimalna 19 stepeni.

NAREDNIH DANA: U sredu i četvrtak manji porast temperature u odnosu na utorak, ali i dalje svežije od proseka za drugu polovinu maja. Biće nestabilno sa smenom sunčanih i oblačnih intervala uz povremenu pojavu kratkotrajne kiše.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Nešto povoljnije biometeorološke prilike doprineće smanjenju tegoba kod srčanih bolesnika i astmatičara. Meteoropatske reakcije mogu se javiti u formi slabije koncentracije i pospanosti. Svim učesnicima u saobraćaju preporučuje se dodatni oprez.

Novosadski Info / Dnevnik