Novosađani na Štrand besplatno do kraja meseca

Prodaja sezonskih ulaznica za zakupce kabina na Štrandu i sezonskih ulaznica bez popusta i s njim počela je na blagajni na ulazu u najlepšu plažu na Dunavu, a važiće od 1. juna.

Istog dana počinje i tradicionalna akcija „Humanitarni ponedeljak”, tokom koje će sugrađani moći da ostave novac u postavljenim kutijama, koji će biti usmeren za lečenje bolesne dece. Naplata ulaza na gradsku plažu počinje sutradan, odnosno 2. juna.

Kako javljaju iz Javnog komunalnog preduzeća „Gradsko zelenilo”, zakupci velikih kabina imaju pravo na četiri ulaznice, a zakupci malih na dve, a cena izrade je 300 dinara. Prilikom kupovine je neophodno priložiti ugovor o zakupu kabine za tekuću godinu. Cena sezonske karte bez popusta je 1.345 dinara, a s popustom za đake, studente i penzionere 1.150. Ulaznice se mogu kupiti svakog dana od 8 do 16 časova na blagajni ispred Štranda.

Ove godine sezona na Štrandu počinje mesec kasnije. Kapije su ot­vorene, doduše, nekoliko dana nakon 1. maja, kada su Novo­sađani navikli da kupališna sezona počne. U „Gradskom ze­lenilu” kažu da su odlučili da do 1. juna ne naplaćuju ulaz na Štrand jer su Novosađani s radošću dočekali da slobodno vreme provedu na tom mestu. Na taj način, kako javljaju, žele da olakšaju građanima da što više vremena provode u prirodi.

Novosadski Info / Dnevnik