Od danas niže cene gradskog prevoza u prigradskim naseljima

Novi cenovnik usluga javnog prevoza, usklađen s izmenama Zonsko-tarifnog sistema, stupa na snagu danas, pa će tako putnici karte u vozilu za prevoz u prvoj zoni plaćati 65 dinara, a u drugoj, trećoj i četvrtoj 110.

Promenom zonsko-tarifnog sistema, u prvu zonu osim Novog Sada, spadaju i Petrovaradin, Sremska Kamenica, Šangaj, Adice, Popovica, Paragovo, Novi Ledinaci, Bukovac, Tekije, Rumenka, Veternik, Rimski šančevi i Pejićevi salaši, pa će putnici na tim relacijama karte u autobusu gradskog prevoznika plaćati 65 dinara.

U drugoj zoni su Stari Ledinci, Kać i Futog. Treću zonu čine Budisava, Čenej, Kisač i Begeč, a četvrtu Stepanovićevo i Kovilj. Prevoz do svih mesta u te tri zone naplaćivaće se u autobusu 110 dinara.

U gradskom saobraćajnom preduzeću napominju i da se izmena zonsko-tarifnog sistema ne odnosi na međumesni prevoz do drugih opština, odnosno do Sremskih Karlovaca, Temerina i Beočina.

Kako je saopštilo Javno gradsko saobraćajno preduzeće „Novi Sad”, opširnije informacije o novim zonama i cenama karata putnici će moći da dobiju od danas na prodajnim mestima JGSP-a, kao i na sajtu preduzeća. Na istim mestima građani mogu da dobiju i podatke o cenama pretplatnih karata, koje su jeftinije za sve, osim za prvu zonu, u kojoj će se one naplaćivati isto kao i pre izmene Zonsko-tarifnog sistema.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Dnevnik