Egzit će se održati od 13. do 16. avgusta

Egzit će biti održan od 13. do 16. avgusta, potvrđeno je zvanično Tanjugu.

„Nakon što se epidemija završila u većini balkanskih zemalja, predsednica vlade Srbije Ana Brnabić po preporuci Kriznog štaba zamolila je Egzit festival da se ne otkaže, već pomakne na kasniji letnji termin“, navodi se u saopštenju Egzit tima.

Egzit tim najavljuje i da će se ovogodišnje izdanje organizovati u bliskoj saradnji sa nacionalnim kriznim štabom Republike Srbije, a kao jedna od mera biće i smanjenje kapaciteta festivala na pola od uobičajnih 55.000 posetilaca po danu.

“Biće zatvoreni i pojedini rovovi u kojima je inače smešteno preko 40 bina i zona, ali će najveća mesta na Petrovaradinskoj tvrđavi kao što su centralni Main Stage, Dance Arena i No Sleep bina raditi.

Ponovno pokretanje prodaje ulaznica kreće 1. juna tačno u podne, dok će više detalja o programu, formatu, ali i svim opcijama za refundaciju za one kojima ne odgovaraju novi datumi, biti poznato već u narednim danima.

Festivalski tim je potvrdio i da je veliki broj izvođača već izrazio veliku želju da na tvrđavi nastupi ovog leta, a nakon što su mnogi od njih bili u izolaciji mesecima, EXIT vide kao mogućnost da se konačno sretnu sa fanovima uživo.

Organizatori dodaju kako su dobili mnogo poruka i mejlova podrške od izvođača, agenata i drugih festivala, koji održavanje Exita vide kao šansu za oživljavanje kompletne svetske event industrije.

“Još važnije od oživljavanja najteže pogođene industrije, zapravo je taj signal nade i optimizma koji šaljemo celom svetu jer je najgore iza svih nas. Između širenja panike, koje u prethodnom periodu nije manjkalo i optimizma, mi uvek biramo ovo drugo”, poručuju iz Exit tima i dodaju: “Pre tačno 20 godina, nakon godina provedenih u izolaciji i ratovima 90-ih, pronašli smo izlaz i prihvatili ga kao svoje ime. Sada je vreme da pronađemo globalni izlaz iz pandemije”.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: exitfest.org