Promenljivo oblačno, moguće glavobolje kod meteoropata

NOVI SAD: Promenljivo oblačno i sveže sa sunčanim intervalima pre podne i povremenom kišom popodne i uveče.

Vetar slab do umeren severozapadni. Minimalna temperatura 9, a maksimalna oko 18 stepeni.

VOJVODINA: Zadržava se hladno vreme za ovo doba godine uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima, a popodne i uveče sa povremenom kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima. Vetar umeren severozapadni. Minimalna temperatura 8, a maksimalna do 19 stepeni. Uveče kiša povremeno.

SRBIJA: Zadržava se hladno vreme za ovo doba godine uz promenljivu oblačnost sa povremenom kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima. Više suvog vremena biće u prvom delu dana, a češća kiša se očekuje popodne i uveče. Vetar umeren severozapadni. Minimalna temperatura 8, a maksimalna do 19 stepeni.

NAREDNI DANI: Početkom iduće sedmice i dalje sveže uz promenljivu oblačnost sa povremenom kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima. Dnevna temperatura u većini mesta neće prelaziti 20 stepeni. Otopljenje sa više sunčanih sati možemo očekivati od srede, četvrtka.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Na severu Srbije očekuje se nešto povoljnija biometeorološka situacija za hronično obolele. U ostalom delu zemlje pojačane tegobe su moguće kod osoba sa srčanim, respiratornim i reumatskim oboljenjima. Meteoropatske reakcije u vidu glavobolje i nervoze biće izražene u jačoj formi u južnim delovima zemlje.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Dnevnik