Bez gužve na prodajnim mestima karata za Egzit

Nakon što je u petak zvanično odlučeno da je novi datum održavanja muzičkog festivala Egzit od 13. do 16. avgusta ove godine, na Petrovaradinskoj tvrđavi, ljubitelji jednog od vodećih muzičkih festivala su se pripremili za kupovinu ulaznica koja je započela u ponedeljak tačno u podne.

U tom periodu ekipa „Dnevnika” je posetila centralnu biletarnicu „Gigstiks” i ispred nje zatekla Novosađanina Nikolu Jovanovića, koji je došao s namerom da kupi ulaznicu za taj festival.

Na jučerašnji mali odziv kupaca ulaznica na prodajnim mestima moguće da je uticalo i loše kišovito i oblačno vreme i mogućnost onlajn kupovine, a ima i onih koji će ove godine preskočiti obeležavanje 20 godina Egzita iz bezbednosnih razloga zbog pandemije koronavirusa.

Za to se mladi Nikola Jovanović ne brine, a za naš list ističe da se veoma raduje što će se Egzit ipak održati jer na taj festival, kako kaže, ide već nekoliko godina uzastopno.

Na Egzit idem zato što prosto volim tehno-muziku i zato što taj festival za mene predstavlja jednu avanturu koju veoma volim i koju ne želim da propustim ni ove godine – naglašava Jovanović. – Kada je u pitanju koronavirus, ja se toga nimalo ne bojim, posebno jer su smanjili kapacitet ljudi, a možda ću nositi i zaštitnu masku.

Jedna od zaštitnih mera koje su donete u saradnji s nacionalnim Kriznim štabom Republike Srbije je smanjenje kapaciteta festivala na polovinu od uobičajenih 55.000 posetilaca po danu.

Oni su u petak saopštili da će biti zatvoreni i pojedini rovovi u kojima je inače smešteno više od 40 bina i zona. Ipak, ona najpopularnija i najveća mesta na Petrovaradinskoj tvrđavi će i ovog leta okupiti i zabaviti ljubitelje Egzita, a među njima su Mejn stejdž, Dens arena, No slip bina i još neke manje zone.

Organizatori navode da su dobili mnogo poruka i mejlova podrške od izvođača, agenata i drugih festivala, koji održavanje Egzita vide kao šansu za oživljavanje kompletne svetske industrije događaja.

„Još važnije od oživljavanja najteže pogođene industrije, zapravo je taj signal nade i optimizma koji šaljemo celom svetu jer je najgore iza svih nas. Između širenja panike, koje u prethodnom periodu nije manjkalo, i optimizma, mi uvek biramo ovo drugo. Pre tačno 20 godina, nakon godina provedenih u izolaciji i ratovima devedesetih, pronašli smo izlaz i prihvatili ga kao svoje ime. Sada je vreme da pronađemo globalni izlaz iz pandemije”, poručuju iz Egzit tima.

Opcije za kupovinu ulaznica

Ulaznice za festival Egzit mogu se kupiti na nekoliko prodajnih mesta: u centralnoj biletarnici „Gigstiks”, knjižarama „Vulkan”, „Dr Tehno”, „Bulevar Books”-u, hotelu „Novi Sad” i menjačnici „Global money”.

Postoji i onlajn opcija, za koju se verovatno odlučila većina tokom jučerašnjeg dana. Iz Egzit tima navode da će uskoro biti poznato više detalja o programu, formatu i opcijama za refundaciju za one kojima ne odgovaraju novi datumi.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Dnevnik