Za osam godina 1,4 milijarde dinara uloženo u Petrovaradin

U infrastrukturne projekte u Petrovaradinu za prethodnih osam godina Grad Novi Sad uložio je 1,4 milijarde dinara, izjavio je danas gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i najavio da će naselja Bukovački do i deo Karagače dobiti prvih 1,8 kilometara kanalizacije, što će koštati 54 miliona dinara.

“Ove nedelje raspisaćemo tender za prvi deo kanalizacije na Bukovačkom dolu i deo Karagače, koji decenijama vapi za kanalizacijom. Dve milijarde dinara je vrednost za gotove projekte samo za kanalizaciju i sa tim projektom ćemo konkurisati u okviru programa “Srbija 2025”, najavio je Vučević nakon posete Petrovaradinu.

On je posetio i lokaciju u Petrovaradinu gde je u toku asfaltiranje jedne ulice, što izvodi JKP “Put”.

“Imamo mnogo projekata za Petrovaradin i nećemo stati, jer je, pre svega putna infrastruktura, za građane najvažnija”, rekao je Vučević.

On je posetio i rasadnik porodice Pavlović koja, kako je rekao, koristi subvencije države, a veoma je uspešna i snabdeva gotovo celu Vojvodinu.

Vučević se osvrnuo i na uređenje Podgrađa u Petrovaradinu, za koji je rekao je da je izuzetno važan projekat.

“Danas Podgrađe izgleda potpuno drugačije. Napravili smo ga i vodimo da bude potpuno novi deo grada. Dobili smo pare iz republike za naš Novi Sad”, rekao je Vučević.

Gradonačelnik je, odgovarajući na novinarsko pitanje, najavio da Grad razmatra ideju da dečje odeljenje Gradske biblioteke bude preseljeno na Spens.

Novosadski Info / Tanjug / Foto: mojnovisad.com