Četiri respiratora Unicefova donacija Kliničkom centru Vojvodine

Zdravstvenoj ustanovi na prvoj liniji odbrane od virusa korone u Pokrajini. Kliničkom centru Vojvodine Unicef je donirao četiri respiratora. Reč je o uređajima vrhunskog kvaliteta, koji će ojačati njihove kapacitete i unaprediti rad.

Vesna Savić Đukić, predstavnica Unicefa zadužena za saradnju s privatnim sektorima i ambasadorima, istakla je kako su vodili računa o tome da nabave respiratore kojima naši zdravstveni radnici umeju da se koriste, a omogućili su i redovan servis opreme.

– Raduje me što će služiti i za druge pacijente, a u slučaju da se pojavi novi talas, bićemo spremniji – rekla je Vesna Savić Đukić. – Zahvaljujem privrednom sektoru iz Novog Sada i Vojvodine koji je ovom prilikom pokazao toliko solidarnosti. Neki donatori su ovde i ne žele da se eksponiraju, ali će mi biti drago da ih sretnem lično jer su vrlo brzo reagovali na naš apel i pokazali veliku želju da budu deo rešenja, iako su znali da predstoji period u kom će privreda trpeti.

Članovi Udruženja reciklera Srbije odazvali su se već na prvi poziv Unicefa u martu ove godine, te dali svoj doprinos donacijom za nabavku respiratora, rekla je generalna sekretarka URS Suzana Obradović.

– Verujem da nas je pandemija naučila da ubuduće budemo više usmereni jedni na druge, da pomognemo zajednici koliko možemo i postaramo se da životna sredina u našoj zemlji bude čistija i zdravija – dodala je Suzana Obradović.

Na vrednom poklonu, kako Unicefu – sa kojim tesno sarađuje i u drugim aktivnostima, pogotovo onim vezanim za rani razvoj dece u jedinici za neonatologiju – tako i svim pojedincima koji su učestvovali u realizaciji projekta, zahvalila je direktorka KCV dr Edita Stokić, napomenuvši da pandemija još uvek traje i da nema opuštanja. Nakon zatvaranja privremene bolnice na Sajmu, na Infektivnoj klinici leče se 34 pacijenta obolela od kovida 19, od čega su dva na mehaničkoj ventilaciji.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Dnevnik