Vreme i dalje nestabilno

NOVI SAD: Umereno oblačno sa sunčanim periodima uz manju šansu za kratkotrajnu kišu. Vetar slab severozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 13, a maksimalna 26 stepeni.

VOJVODINA: Na istoku povremena kiša i lokalni pljuskovi pre podne i sredinom dana. Mala šansa za kišu biće na zapadu gde se veći deo dana očekuje suvo vreme. Vetar slab zapadni i severozapadni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 12, a maksimalna 26 stepeni.

SRBIJA: I dalje nestabilno sa smenom sunčanih i oblačnih perioda uz dodatni dnevni razvoj oblaka sa pojavom kratkotrajne kiše. Vetar slab zapadni, a samo u zoni pljuskova nakratko pojačan. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 10, a maksimalna 27 stepeni.

NAREDNIH DANA: U petak umereno toplo i nestabilno vreme s povremenom pojavom kratkotrajne kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Za vikend toplije sa više sunčanih sati uz maksimalnu dnevnu temperaturu do 30 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Biometeorološka situacija će doprineti smanjenju tegoba kod većine hroničnih bolesnika i osetljivih osoba. Izvestan oprez se savetuje astmatičarima i reumatičarima. Preporučuje se adekvatno odevanje i umerena aktivnost.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: pixabay.com