Suvo i toplije

NOVI SAD: Veći deo dana suvo sa sunčanim intervalima uz umerenu oblačnost. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 14, a maksimalna 27 stepeni.

VOJVODINA: Toplo uz sunčane periode i dnevni razvoj oblaka. Na istoku i jugu Banata je mogući lokalni pljuskovi s grmljavinom. Vetar slab do umeren zapadni i severozapadni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 13, a maksimalna 28 stepeni.

SRBIJA: Umereno toplo i nestabilno vreme s povremenim lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Na severu će šansa za kišu biti manja. Vetar slab do umeren zapadni, u zoni pljuskova pojačan. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 11, a maksimalna 28 stepeni.

NAREDNIH DANA: Za vikend toplije sa više sunčanih sati uz maksimalnu dnevnu temperaturu do 30 stepeni. U subotu pretežno suvo u većini krajeva uz moguću pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova krajem dana u Banatu. U nedelju su mogući kratkotrajni lokalni pljuskovi i u ostalim predelima.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Biometeorološke prilike će i dalje imati relativno povoljan uticaj na hronično obolele i osetljive osobe. Blagi oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama i astmatičarima. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi u vidu glavobolje i poremećaja sna. Savetuje se slojevito odevanje i umerena fizička aktivnost u skladu sa očekivanom jutarnjom i maksimalnom dnevnom temperaturom vazduha.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: pixabay.com