Infrastukturno opremanje Sajlova

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković i načelnik Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Dejan Mandić obišli su Sajlovo gde su počeli radovi na izgradnji magistralnog voda Sajlovo – Veternik. Tim projektom Grad Novi Sad nastavlja sa komunalnim opremanjem Sajlova vodovodnom mrežom, koje je započeto 2013. godine izgradnjom sekundarne vodovodne mreže u Ulici Rumenački put, u Novom Sadu, a zatim i u 14 ulica naselja Sajlovo gde su radovi nedavno završeni. Zahvaljujući ovim projektima, 500 domaćinstava u ovom naselju steklo je mogućnost da se priključi na vodovodnu mrežu.

Danas su počeli radovi na izgradnji magistralnog cevovoda dužine 5960 metara kojim bi naselje Veternik bilo povezano sa dovodnikom za Rumenku, na uglu ulica Rumenački put i Donje Sajlovo. Radi se o izuzetno značajanom projektu, investiciji vrednosti 84 miliona dinara kojom se poboljšava kvalitet vodosnabdevanja naselja Sajlovo i Veternik – izjavio je Vladimir Stojković.

U planu je i druga faza na izgradnji sekundarne vodovodne mreže unutar naselja, za koju je deo sredstava već obezbeđen, a u toku je postupak ishodovanja odobrenja za izvođenje radova. Ukupno, u infrastrukturu te vodovodne mreže biće investirano blizu 299 miliona dinara.

Član Gradskog veća Vladimir Stojković podsetio je na to da se, u prethodnom periodu radilo i na izgradnji javnog osvetljenja, zatim na uređenju saobraćajnih površina i izgradnji kompletne kanalizacione mreže u Sajlovu.

Od 2013. godine, realizovali smo investicije u vrednosti od 417 miliona dinara, a nešto više od 99 miliona dinara uložili smo u održavanje ulica i puteva. Planira se asfaltiranje još 25 ulica. Uređenjem saobraćajnica i izgradnjom vodovodne mreže, Sajlovo će biti kompletno infrastrukturno opremljeno, čime će se još jednom potvrditi da Grad Novi Sad ulaže značajna sredstva u cilju uspostavljanja jednakih komunalnih standarda u svim delovima gradske teritorije – istakao je Stojković.

Gradski čelnici posetili su servis „Arco“ čiji se vlasnik Jasmin Brkić uspešno bavi održavanjem kamiona, kao i novoizgrađenu Mesnu zajednicu „Sajlovo“ u okviru koje će se nalaziti i odeljenje Gradske biblioteke, Pošte i ambulanta. Uskoro počinju i radovi na parternom uređenju oko objekta Mesne zajednice. Prostor će biti oplemenjen zelenilom i cvećem, uz postavljanje urbanog mobilijara, a neposredno uz objekat biće formiran mali plato za okupljanje građana.

Novosadski Info