Kać osnažen novim investicijama

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je Kać i tom prilikom obišao početne radove na izgradnji penzionerskog doma, na proširenju vrtića, kao i rekonstruisani objekat Mesne zajednice Kać. Gradonačelnika je u Kaću ugostio Petar Mišić heroj sa Košara.

Mnogo toga je urađeno u Kaću, sa ponosom hodam ulicama ovog divnog mesta. Zahvaljujući Mesnoj zajednici i meštanima, sa kojima smo bili partneri, za osam godina imali smo investicije vredne milijardu dinara. Tome dodajmo izgradnju nadvožnjaka, koji je na još jedan način spojio Kać i Novi Sad, a za taj posao Republika je izdvojila preko 500 miliona dinara. Završava se zgrada MZ Kać koja je bila pred rušenjem, a pod patronatom je Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Proširujemo vrtić u Kaću sa prostorijama za četiri nove grupe, pa će biti upisano još preko osamdesetoro dece. Počela je izgradnja zgrade Udruženja penzionera površine 500 m2, i sve što sam sada naveo Grad finansira sa preko 160 miliona dinara. Izgrađeno je 45,8 km kanalizacione mreže, 18 km ulica je sređeno, pomogli smo obnovu Nikolajevske crkve, kao i manastira u Kaću, kompletno smo renovirali stari objekat škole. Jako me obraduje kada čujem da sada ljudi hoće park, jer to znači da konačno imaju osnovnu komunalnu infrastrukturu. Prvo šta planiramo sledeće jeste realizacija projekta obnove školske sportske sale, jer tu se odvijaju i brojne javne manifestacije. Taj projekat vredan 104 miliona dinara kandidovali smo za Program Srbija 2025 – istakao je Miloš Vučević.

U domaćinstvu porodice Mišić, gradonačelnika je dočekao potporučnik Petar Mišić koji živi sa suprugom i četvoro dece. On je heroj sa Košara koji je 1999. godine ranjen i živi u Kaću, a ostvario je pravo na invalidsku penziju.

Posebna čast mi je što nas je primio oficir koji je bio prvi ranjen u borbama 1999. godine. Čovek je o tome 20 godina ćutao, njegovi sugrađani nisu ni znali za to, nikada nije tražio nikakvu pomoć. Mi smo danas snažnija država i možemo da vodimo na prvi način računa o takvim velikim ljudima – rekao je Vučević.

Novosadski Info