Počeli radovi na rekonstrukciji fudbalskog stadiona na „Detelinara“

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove na rekonstrukciji stadiona Detelinara, na kojem svoje domaćinske utakmice igra novosadski klub RFK „Novi Sad 1921“.

U poseti smo Sportskom društvu „Radnički“ i velikom fudbalskom klubu „Novi Sad 1921“ koji pripada toj porodici. On poseduje dugu tradiciju, a uživa i veliku podršku, pre svega na Detelinari, te zaslužuje i posebnu pažnju. Decenijama na objektu koji se nalazi u Rumenačkoj ulici, ništa nije rađeno i lako je vidljivo njegovo loše stanje. Ove godine je Grad preko Uprave za imovinu krenuo u rekonstrukciju 1160 m2 poslovnog prostora, odnosno mesta gde su predviđene kancelarije, teretana, svlačionice i apartmani za igrače, a ta investicija je vredna oko 70 miliona dinara. Očekujem da to bude završeno u roku od tri meseca i da sve bude kompletno gotovo do septembra, oktobra ove godine. Takođe, tribina se nalazi u lošem stanju i imamo desetak lokala od kojih se samo polovina koristi. Želimo da sve to prvo pravno regulišemo kroz uređenje imovinsko-pravnih odnosa, i da potom sredimo i tribinu sa svlačionicama, sanitarnim čvorom, kupatilima i fasadom prema ulici. Novac je već obezbeđen, ali čekamo rešavanje pravnih pitanja sa Katastrom za nepokretnosti, te ćemo pristupiti realizaciji planova. U prostorijama koje se trenutno renoviraju je sedište čak šest sportskih klubova, praktično kompletna zajednica Sportskog društva „Radnički“ i ulaganje u ovaj stadion je jedan vid podrške Detelinari i ovim klincima koji vredno treniraju, kao i omladincima. Važno je da naše mlade usmerimo na sportske aktivnosti, kako ne bi previše slobodnog vremena provodili na mestima koja im ne priliče. Mi smo za osam godina, kao Grad sa svim prijateljima i partnerima iz više organizacija i nivoa vlasti, uložili čak milijardu i dvesta miliona dinara u sportsku infrastrukturu. To jeste pozamašna cifra, ali nije dovoljno. Moramo voditi računa o najvećim klubovima, isto kao i o manjim koji igraju u nižim ligama, ali imaju publiku i miljenici su nekog dela grada ili prigradskog mesta. Treba uvažiti sve one koji žele da uživaju u ovoj divnoj igri, a kvalitetniji fudbal ćemo gledati ukoliko više sredstava budemo ulagali u sport. Prioritet su nam deca i njihovo bavljenje sportom – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i čestitao fudbalerima „Novog Sada“ na plasmanu u viši rang, odnosno u 4. ligu.

Gradonačelnik je fudbalerima koji su imali trening prilikom njegove posete poželeo sportsku sreću na baražnoj utakmici koju će igrati za nekoliko dana u Staroj Pazovi.

Novosadski Info