Vojvodina u poslednjem kolu Superlige dočekuje Partizan: Pobeda dobar uvod za finale kupa

Mogla je, ali neće, sutrašnja utakmica između fudbalera Vojvodine i Partizana na stadionu “Karađorđe”, da odluči ko će biti novi vicešampion Srbije.

Ipak, crveno-beli su u prošlom kolu poraženi u Inđiji (0:2), pa više nemaju šansu da osvoje drugo mesto na tabeli, a sada se, s ekipom TSC-a, bore za treće mesto. Računica je i tu jasna: pobede li Bačkotopolčani u Nišu, debitant u eliti biće treći, a Voša će morati da se zadovolji četvrtim mestom, bez obzira na rezultat derbija s crno-belima.

Međutim, tim iz Novog Sada odavno je obezbedio mesto u Evropi, što je i bio osnovni cilj s kojim je ušao u sezonu, a u sredu, 24. juna, imaće priliku da iz Niša donese i trofej namenjen pobedniku Kupa Srbije. I tada će mu rival biti Partizan, pa će sutrašnja utakmica predstavljati uvod za spektakl na Čairu.

Pred nama je poslednji susret u prvenstvu, u kojem su crno-beli definitivno obezbedili drugo mesto, a mi želimo da se eventualnom pobedom oprostimo od novosadske publike – rekao je Dragan Šarac, jedan od pomoćnika šefa stručnog štaba Vojvodine Nenada Lalatovića. – U slučaju naše pobede, a u zavisnosti od rezultata iz Niša, mogli bismo da obezbedimo treće mesto, tako da utakmica u sebi, iz našeg ugla, nosi takmičarsku draž. Biće ovo i svojevrsni uvod u susret finala Kupa Srbije, u kojem s istim rivalom igramo u sredu, pa bi nam trijumf puno značio na psihološkom planu. Definitivno, cilj nam je da odigramo dobro, bez kalkulisanja i ostvarimo rezultat koji želimo.

U fudbalskoj javnosti provejava mišljenje da će oba trenera, Nenad Lalatović, s jedne, odnosno Savo Milošević, s druge strane, na teren izvesti “šarene” postave, ne želeći da puno otkrivaju pred utakmicu u Nišu.

Derbi susret poslednjeg, 30. kola Superlige, vodiće Beograđanin Miloš Đorđić, koji je već tri puta delio pravdu Novosađanima u ovom prvenstvu. Intersantno je da je ovaj arbitar sudio i beogrdski duel Partizana i Vojvodine, kad su crno-beli pobedili 4:0. U susretima koje je vodio Đorđić, crveno-beli su još ostvarili pobedu nad Radnikom u gostima (4:0) i remi s Čukaričkim (1:1) u Novom Sadu.

Moguće je da će određenih promena u našoj ekipi da bude, ali, ukoliko se one i dogode, neće to biti ništa veliko. Ponavljam, pobeda bi nam bila od velikog značaja i spremamo se da učinimo sve što je do nas da do nje stignemo. Partizan je u poslednje vreme u dobroj formi, potvrdili su to i njegovi trijumfi nad Crvenom zvezdom u polufinalu kupa, a onda i nad Čukaričkim u prvenstvenom duelu. Crno-beli imaju brzu i kvalitetnu ekipu i svesni smo da nas očekuje mnogo težak posao. Ipak, verujemo u snagu našeg tima, nadamo se i velikoj podršci s tribina stadiona “Karađorđe” i pozivam sve pristalice našeg kluba da večeras budu uz nas – dodao je Šarac.

U sličnom pravcu, o sutrašnjem susretu razmišlja i štoper Voše Slavko Bralić.

Činjenica je da bi nam pobeda puno značila na psihološkom planu pred finale kupa – rekao je hrvatski internacionalac u novosadskom timu. – Imaćemo priliku da vidimo gde se trenutno nalazimo, a jasno je da mnogo veći ulog u sebi donosi susret za trofej, koji ćemo s istim rivalom odigrati u sredu. Iako, u rezultatskom smislu, “težina” dve utakmice ne može da se meri, ubeđen sam da ćemo sutra odigrati maksimalno jako, sa željom da ostvarimo što bolji rezultat, jer, konačno, reč je o derbiju, a zna se šta takve utakmice timovima znače. Mi smo naš cilj već ostvarili, plasirali smo se u Evropu, a naredni dani mogu da nam donesu i bonus, da osvojimo Kup Srbije i fokusirani smo na to da učinimo sve da realizujemo takve planove, obradujemo same sebe, ali i sve one ljude kojima je Vojvodina pri srcu.

U timu Vojvodine ni sutra neće biti povređenih Mirka Topića i Bogdana Mladenovića, a svi ostali prvotimci konkurisaće za tim. Utakmica na “Karađorđu” počinje u 19 časova, uz TV prenos na prvom programu TV Arenasport.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Dnevnik